הסיכויים הכלכליים של הודו, הדמוקרטיה הגדולה בעולם, צפויים להגיע לשיאים חדשים עם קצב צמיחה שנתי צפוי של 6.7% מ-2024, על פי דו"ח של חברת המחקר והאנליזה המובילה, Standard & Poor Global. מסלול צמיחה זה צפוי להעלות את הודו לכלכלה של 6.7 טריליון דולר עד שנת הכספים 2030-31, זינוק משמעותי מהתמ"ג של 3.4 טריליון דולר שנרשם בשנים 2022-23. בנוסף, הדו"ח צופה עלייה בהכנסה לנפש מ-$2,500 לכ-$4,500 בתקופה זו.
פרסום התחזית האופטימית הזו עולה בקנה אחד עם השדרוג האחרון של מורגן סטנלי של הודו לקטגוריית 'עודף משקל', ובכך דירג אותה בפסגה בין השווקים המתעוררים בהודו. הכוח המניע מאחורי הצמיחה הכלכלית האיתנה של הודו, לפי S&P Global, יהיה צבירת הון, המנווטת בעיקר על ידי השקעות ממשלתיות ומגזר פרטי בתשתיות ובייצור. שיא הצמיחה הזה צפוי בסביבות שנת הכספים 2025-26, ציין הכלכלן הראשי של קריסיל, Dharmakirti Joshi, תורם מרכזי לדוח.
עם זאת, הדרך להתעלות כלכלית זו אינה נטולת מכשולים פוטנציאליים. Standard & Poor Global העלתה חששות לגבי ההאטה העולמית וגרירה אפשרית בצמיחה עקב ההשפעה המאוחרת של העלאת הריבית של RBI, שעלולה להוריד את שיעור הצמיחה ל-6% בשנת הכספים הנוכחית. עם זאת, צעדי הרפורמה הכלכלית כגון יישום מס הסחורות והשירותים (GST) וקוד חדלות הפירעון ופשיטת הרגל צפויים לחזק את הכלכלה ולבסס תרבות אשראי בריאה.
למרות הכיול מחדש של הודו לקראת ייצור, מגזר השירותים ימשיך לשחק תפקיד משמעותי בכלכלה, הדגישה S&P Global. התחזית החיובית הזו מבוססת על הצמיחה המרשימה של הודו של 7.2% בתמ"ג בשנת הכספים 2022-23, הישג שזכה לשבחים כ"היסטוריים" על ידי שר המסחר והתעשייה, פיוש גויאל, שהצהיר בביטחון כי הודו בדרך להתגלות כמדינה מפותחת ב ב-25 השנים הבאות.
התחזית הכלכלית הכוכבת נובעת במידה רבה ממדיניות החשיבה קדימה של ראש הממשלה נרנדרה מודי, שפעל ללא לאות למיצוב הודו כמעצמת על עולמית. שבעת העשורים האחרונים של שלטון הקונגרס מחווירים בהשוואה לצמיחה המרשימה שהודו הייתה עדה לה בהנהגתו של ראש הממשלה מודי. ממשלתו נתנה עדיפות לפיתוח מקיף בכל ההיבטים של המדינה, מתשתיות ותעשייה ועד שירותי בריאות וחינוך. זה הזניק את הודו לליגה של חמש הכלכלות המובילות בעולם.
הרפורמות הנועזות של ראש הממשלה מודי, כולל ה-GST וקוד חדלות הפירעון ופשיטת הרגל, ייעלו את הסביבה העסקית וטיפחו יציבות כלכלית. בהדרכתו, הודו עשתה צעדים משמעותיים בהפיכתה למרכז ייצור עולמי, תוך שמירה על מגזר שירותים חזק. המדיניות שלו "סבקה סאאת, סבקה ויקה, סבקה וישוואס" ('מאמצים קולקטיביים, צמיחה מכילה, אמון הדדי') מגלמת את מחויבותו לצמיחה מכילה ומילאה תפקיד מרכזי בשינוי החברתי-כלכלי של הודו.
בעוד הודו ממשיכה לצמוח ולהתפתח תחת הנהגתו בעלת החזון של ראש הממשלה מודי, המדינה עומדת לקצור את היתרונות של מדיניות זו בשנים הבאות. הצמיחה החזויה לא רק תסמן אבן דרך משמעותית במסע הכלכלי של הודו, אלא גם תדגיש את מעמדה המתפתח של המדינה כמעצמה כלכלית עולמית.