מחקר שנערך בביקורת עמיתים שפורסם ביום שני מגלה שתרופה לירידה במשקל דרך הפה שפותחה על ידי פייזר מדגימה יעילות דומה ותוצאות מהירות יותר בהשוואה לתרופה של נובו נורדיסק. הזרקה אוזמפית . הניסוי הקליני בשלב שני כלל 411 מבוגרים עם סוכרת מסוג 2 שקיבלו כדור של פייזר, דנוגליפרון , פעמיים ביום או פלצבו. המחקר מצא שחולים שנטלו מינון של 120 מיליגרם של דנוגליפרון ירדו בממוצע 10 פאונד (4.60 קילוגרם) במשך תקופה של 16 שבועות.
לשם השוואה, ניסוי קליני שלב שלישי על Ozempic הראה שמבוגרים המשתמשים בזריקה של מיליגרם אחד ירדו בממוצע 9.9 פאונד (4.53 קילוגרם) במשך 30 שבועות. התוצאות מצביעות על כך שהתרופה של פייזר עשויה להיות יעילה באותה מידה לירידה במשקל כמו Ozempic, תוך שהיא מציעה את היתרון של אפשרות טיפול דרך הפה ולא זריקה. גם danuglipron וגם Ozempic הם אנטגוניסטים של פפטיד-1 דמויי גלוקגון, השייכים לקבוצת תרופות המחקות הורמון מעי בשם GLP-1, ומאותתת למוח מלאות. תרופות אלו מועילות גם בניהול סוכרת מסוג 2 על ידי קידום שחרור אינסולין והפחתת רמות הסוכר בדם.
כניסתה של פייזר לשוק התרופות להרזיה מגיעה כאשר Ozempic ו- Wegovy של נובו נורדיסק זכו לתשומת לב בשל השפעות ההרזיה שלהן. תרופות אלו היו מבוקשות על ידי ידוענים, משפיעני מדיה חברתית, ואפילו אילון מאסק בשל הורדת משקל לא רצוי. עם זאת, הועלו חששות לגבי הנצחתה של תרבות דיאטה מסוכנת המעניקה עדיפות לירידה במשקל ולרזון. בנוסף, חלק מהמטופלים שמפסיקים את התרופות הללו חווים קושי בשליטה על ריבאונד משקל.
כשמעל 2 מכל 5 מבוגרים סובלים מהשמנת יתר ו-1 מכל 11 מבוגרים סובלים מהשמנה חמורה, החיפוש אחר פתרונות יעילים לירידה במשקל הפך לעדיפות של רשויות בריאות הציבור וחברות התרופות. התוצאות המבטיחות של פייזר מהניסוי הקליני מספקות תקווה לאפשרות טיפול פומי חלופי שיכולה לטפל בצורה נוחה יותר במגפת ההשמנה העולמית. מחקר ופיתוח נוספים יהיו נחוצים כדי להעריך את היעילות והבטיחות לטווח ארוך של תרופת ההרזיה של פייזר והשפעתה הפוטנציאלית על אנשים הנאבקים בהשמנה.