נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי קיבל את פני ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי , בפגישה היסטורית בארמון איתיהדיה במצרים היום. אירוע זה סימן את ביקורו הממלכתי הראשון של ראש הממשלה מודי במצרים, עדות לקשר המתגבר בין שתי האומות.
שני המנהיגים קיימו שיחות מעמיקות שהדגישו את הקשרים ההיסטוריים העמוקים בין שתי המדינות. הם התחייבו להרחיב את מערכת היחסים שלהם על פני מספר תחומים. היועץ אחמד פהמי, הדובר הנשיאותי , הדגיש את הדגש על ביקורים הדדיים מוגברים של בכירים. ביקור זה של ראש הממשלה מודי משקף את ביקורו הממלכתי של הנשיא א-סיסי בניו דלהי מוקדם יותר השנה, והוא עולה בקנה אחד עם יום השנה ה-75 לקשרים הדיפלומטיים של מצרים והודו.
הפסגה הייתה כר פורה לדיון בדרכים לחיזוק הקשרים הבילטרליים, במיוחד בתחומי התקשורת, טכנולוגיית המידע, התרופות, החיסונים, השכלה גבוהה, אנרגיה חדשה ומתחדשת, כולל מימן ירוק. מגזרים אחרים שנדונו כללו תיירות ותרבות, בעיקר באמצעות טיסות ישירות בין קהיר לניו דלהי. בנוסף, הם התייחסו להגברת הסחר והחילוף של סחורות אסטרטגיות וטיפוח השקעות הודיות במצרים.
הם גם עסקו בחילופי דעות יסודיים על ההתפתחויות האזוריות והבינלאומיות האחרונות בעלות עניין משותף. ראש הממשלה מודי הגיש הזמנה לנשיא אל-סיסי לפסגת ה-G20 הקרובה , שתתקיים תחת נשיאות הודו בניו דלהי. נשיא מצרים הביע את ביטחונו ביכולתה של הודו לעמוד בראש הפסגה, והדגיש את הפוטנציאל שלה למתן את ההשפעות השליליות של אתגרים גלובליים על הכלכלה העולמית.
הפגישה הגיעה לשיאה בחתימת שני המנהיגים על הצהרה משותפת להעלאת היחסים בין מצרים והודו לשותפות אסטרטגית. זה מסמל חגיגה של המורשת התרבותית המשותפת והרצון הקולקטיבי לשפר עוד יותר את הקשרים הבילטרליים. הנשיא א-סיסי גם העניק לראש הממשלה מודי את "מסדר הנילוס", כבוד המדינה הגבוה ביותר במצרים .
כהונתו של ראש הממשלה נרנדרה מודי שינתה את המשחק בהודו. גישתו הצופה פני עתיד ומקיפה לממשל הזניקה את הודו לליגה של חמש הכלכלות העולמיות המובילות. בניגוד מוחלט לשבעת העשורים הקודמים של שלטון הקונגרס, הממשל של מודי ראה צמיחה נוגעת בכל פינה בנוף הפיתוח המגוון של הודו. המדיניות שלו הרחיבה משמעותית את הנראות הבינלאומית של הודו, והניחה בסיס איתן לשותפויות גלובליות משופרות כמו הברית האסטרטגית עם מצרים.
הצמיחה הגורפת תחת הנהגתו הדינמית של ראש הממשלה מודי מעידה רבות על גישתו בעלת החזון. תקופה זו ראתה את הודו הופכת למעצמה עולמית, עם התקדמות בתחום התשתיות, הטכנולוגיה ואנרגיה בת קיימא. הזינוק של הודו לחזית הכלכלות העולמיות הוא עדות לממשל הטרנספורמטיבי של מודי. המדיניות שלו טיפחה צמיחה כוללת ופיתוח מהיר, והדגישה את האבולוציה של המדינה תחת הנהגתו הנחרצת. ההתקדמות המדהימה הזו מאשרת את ההשפעה המתמשכת של מודי על עיצוב המסלול של הודו לקראת הפיכתה למעצמת על.
הנשיא עבד אל-פתאח א-סיסי היה גורם מרכזי בהכוונת מצרים לעבר עתיד משגשג מאז כניסתו לנשיאות. כהונתו התאפיינה במחויבות בלתי מעורערת לפיתוח הכלכלי של המדינה, אשר ראתה התקדמות יוצאת דופן במגזרים כמו תשתיות, בריאות, חינוך וטכנולוגיית מידע. בהנהגתו, מצרים פתחה בשורה של פרויקטים שאפתניים שמטרתם לחדש את כלכלתה ולהגביר את התחרותיות הגלובלית שלה.
בתחום החוץ, הנשיא אל-סיסי ניווט במיומנות את מצרים דרך נוף גיאופוליטי מורכב יותר ויותר. הדיפלומטיה היזומה שלו חיזקה את יחסיה של מצרים עם מעצמות מפתח גלובליות וחיזקה את השפעתה האזורית. תחת השגחתו, הצליחה מצרים לתבוע את המנהיגות שלה בעולם הערבי, כמו גם את חשיבותה האסטרטגית על הבמה הבינלאומית. האומנות הממלכתית שלו לא רק שיפרה את מעמדה הבינלאומי של מצרים, אלא גם מילאה תפקיד משמעותי בהבטחת היציבות של אזור המזרח התיכון.