היואן הגיע לשפל שיא חדש מול הדולר האמריקני הגואה, כאשר היואן הנסחר הבינלאומי הגיע לנקודת השפל שלו מאז 2011 והמטבע המקומי של סין הגיע לרמתו החלשה ביותר מאז המשבר הפיננסי העולמי ב-2008. פיחות זה מגיע כאשר הדולר ממשיך לעלות מול מטבעות מרכזיים אחרים עקב העלאת הריבית האחרונה של הבנק המרכזי בארה"ב. גם שוקי המניות באסיה, כמו האנג סנג בהונג קונג, ניקיי היפני וקוספי מדרום קוריאה, חוו ירידות חדות.
הדולר החזק דחף משקיעים רבים לראות בו מקלט בטוח בתקופות של חוסר יציבות כלכלית. הדבר גרם לעלייה בערכו של הדולר מול מטבעות אחרים, כמו הפאונד הבריטי, שהגיע בתחילת השבוע לשפל של כל הזמנים מול הדולר. בנוסף, הדולר הגיע לשיא של 20 שנה מול קבוצה של מטבעות גלובליים מובילים. ירידת היואן מדגימה את השפעת הדולר החזק על המטבעות העולמיים, כמו גם את האסטרטגיות הכלכליות המנוגדות שננקטות על ידי סין וארה"ב.
הבנק העממי של סין (PBOC) הוריד את שיעורי הריבית כדי לעורר צמיחה כלכלית בעקבות נעילה הקשורה לקוביד, בעוד שהפד האמריקאי מעלה באגרסיביות את הריבית כדי לשלוט באינפלציה. ג'וזף קפורסו , ראש כלכלה בינלאומית ובר קיימא ב-Commonwealth Bank of Australia, מסביר שיואן חלש יותר יכול להועיל ליצואנים סיניים על ידי הפיכת הסחורה שלהם לזולה יותר והגדלת הביקוש. עם זאת, הוא מציין שהיצוא מהווה רק 20% מכלכלת סין, וייתכן שיואן חלש לא ייתן מענה מלא לבעיות כלכליות מקומיות, כמו אסטרטגיית אפס קוביד ומשבר הרכוש.
יואן חלש יותר עשוי להוביל גם לנסיגת משקיעים ולאי ודאות בשוק הפיננסי, שמהם ירצו גורמים רשמיים בסין להימנע לקראת קונגרס המפלגה הקומוניסטית הקרובה. הפיחות של היואן השפיע על מטבעות אזוריים אחרים, כמו הדולר האוסטרלי והסינגפורי והוון הדרום קוריאני. השווקים המתעוררים של אסיה, אשר תלויים יותר ויותר ביואן בשל יחסי היצוא שלהם עם סין, פגיעים אף הם. למרות השפעת הדולר החזק על השווקים העולמיים, זה לא צפוי להרתיע את הפד מלהמשיך להעלות את הריבית.