הבנק העולמי פרסם את התחזית שלו לפיה איחוד האמירויות הערביות (איחוד האמירויות הערביות) צפויה לחוות צמיחה חזקה של 4.8% במגזר הלא-נפט שלה ב-2023, מה שתתרום לצמיחה כוללת של 2.8% בתוצר. צמיחה זו מונעת מביקוש מקומי חזק, במיוחד במגזרים כמו תיירות, נדל"ן, בנייה, תחבורה וייצור.
במהלך מסיבת עיתונאים שהתקיימה בדובאי כדי לחשוף את הדו"ח הכלכלי של הבנק העולמי (GEU) שכותרתו "הנטל הבריאותי והכלכלי של מחלות לא מדבקות ב-GCC", חשפו גורמים רשמיים כי יתרת החשבון השוטף של איחוד האמירויות צפויה לגדול 11.7% בשנת 2023. יתר על כן, הדו"ח צופה עודף של 6.2% במימון הציבורי לאיחוד האמירויות באותה שנה.
מועצת שיתוף הפעולה של המפרץ (GCC) צפויות לצמוח ב-2.5% ב-2023 וב-3.2% ב-2024. ב-2022, חווה האזור צמיחה מרשימה של תוצר של 7.3%, מונעת בעיקר על ידי עלייה משמעותית בהפקת הנפט לאורך השנה.
הדו"ח האחרון של GEU מדגיש את ההשפעה ההולכת וגוברת של מחלות לא מדבקות (NCDs) כגורם המוביל למוות ולנכות באזור ה-GCC, המהווה כ-75% מכלל המקרים. בקטגוריה זו, מחלות לב וכלי דם, סוכרת, סרטן ומחלות דרכי הנשימה תורמות ליותר מ-80% משיעורי התמותה והתחלואה.
יתרה מזאת, הדו"ח שופך אור על הנטל הכלכלי המשמעותי שנגרם על ידי נגיפים במדינות ה-GCC. מחקר שיתופי שנערך על ידי הבנק העולמי ובעלי עניין מרכזיים העריך כי העלויות הרפואיות הישירות הקשורות לשבעה מחלות NCD גדולות הסתכמו בכ-16.7 מיליארד דולר בשנת 2019 בלבד, מה שמדגיש את הדחיפות בצעדי מניעה יעילים.
בתגובה לאתגרים אלו, מספר מדינות GCC כבר יישמו צעדים ראויים לציון לצמצום גורמי סיכון, כגון הטלת מסים על טבק ומשקאות ממותקים, כמו גם הטלת הגבלות ואיסורים על פרסום, קידום וחסות של מוצרי טבק.