בעוד טמפרטורות שוברות שיאים שוטפות את אירופה, ומעוררות ביקוש חסר תקדים למיזוג אוויר, האנרגיה הסולארית מוכיחה את עצמה כבעלת ברית מרכזית במניעת מחסור באנרגיה. ההתפשטות האחרונה של ייצור חשמל סולארי בדרום אירופה הגיעה לקדמת הבמה בקרב זה נגד החום.
לאנרגיה סולארית יש יתרון מובהק בכל הנוגע להתמודדות עם חום הקיץ. מכיוון שקרינת השמש מגיעה לשיא במהלך החלקים החמים ביותר של היום, היא מתיישרת בצורה מושלמת עם הביקוש המוגבר לחשמל למערכות קירור. "הגידול המשמעותי בשמש מאזנת למעשה את הקוצים הנגרמים על ידי מיזוג אוויר", מציין כריסטיאן רובי, מזכ"ל Eurelectric , כשהוא משקף את המצב בספרד.
מדינות כמו ספרד ויוון, שנפגעו בשל עליית מחירי האנרגיה בשנה שעברה ומונעות על ידי החתירה לאבטחת אנרגיה משופרת, הגבירו באגרסיביות את התקנות הפאנלים הסולאריים שלהן. סוכנות הידיעות רויטרס מדווחת כי ספרד הציבה רף חדש בשנת 2022 על ידי הוספת קיבולת פוטו-וולטאית סולארית של 4.5 גיגה וואט מדהימה, מה שהביא לתפוקת אנרגיה סולארית שוברת שיא ביולי השנה. נתונים מאמבר מגלים שאנרגיה סולארית היווה כמעט 24% מהחשמל של ספרד ביולי.
ביולי, כאשר סיציליה חוותה זינוק בביקוש להספק עקב טמפרטורות חריפות וצרכי קירור מוגברים, כמעט מחצית מהביקוש העודף נענה על ידי אנרגיה סולארית. הייצור הסולארי של האי עבור החודש היה יותר מכפול מזה של יולי 2022. אנליסטית הכוח של Refinitiv , נטלי גרל, טוענת, "ללא השמש הנוספת, ההשפעה על יציבות המערכת הייתה גרועה בהרבה."
אנרגיה סולארית, לעומת זאת, אינה תרופת פלא לחוסר יציבות רשת תחת לחץ חמור. שיבושים באספקת חשמל ומים בקטניה, הממוקמת מתחת להר אטנה במזרח סיציליה, מדגימים את המציאות הזו. במקביל, באתונה שריפות גרמו נזק לחלקים ברשת החשמל. עם זאת, עלייה בתפוקה הסולארית סייעה לעמוד בביקוש בשתי המדינות.
הפוטו-וולטאים הסולאריים של יוון עלו במהלך שיא הביקוש להספק במדינה השנה ביולי, וסיפקו 3.5GW מתוך הביקוש הכולל של 10.35GW, על פי מפעילת הרשת IPTO. מעניין שאפילו במדינות מערביות קרירות יותר ופחות שטופות שמש כמו בלגיה, האנרגיה הסולארית עולה על עליות הצהריים בביקוש להספק.